Safety Culture Ladder: veilig gedrag stimuleren

Elektro Groeneweg is gecertificeerd volgens de Safety Culture Ladder (SCL), kortweg de Veiligheidsladder. Dit is een instrument om veiligheidsbewustzijn, houding en gedrag in bedrijven te meten.

Omdat gedrag essentieel is bij veiligheid, legt de Safety Culture Ladder, de nadruk op de veiligheidscultuur. De SCL is bedoeld om bedrijven en hun leveranciers te stimuleren om bewust veilig te werken. Wij werken bij Elektro Groeneweg frequent aan het veiligheidsbewustzijn in onze organisatie. Daarom zijn we ook zo trots op dit certificaat.

Elektro Groeneweg is gecertificeerd

Certificering volgens de SCL geeft namelijk aan dat we focussen op houding en gedrag van al onze collega’s. Bij de certificering is specifiek gekeken naar de bedrijfscultuur bij Elektro Groeneweg. Het gevoerde veiligheidsbeleid en de perceptie van onze medewerkers over het gevoerde veiligheidsbeleid voldoen aan de eisen van SCL. Hiervoor heeft een audit plaatsgevonden door een bij SCL aangesloten, gecertificeerde instelling. Dat is natuurlijk mooi, maar het belangrijkste doel van het SCL-traject is: minder onveilige situaties, minder incidenten en minder schade en verzuim.

Veiligheidsbewustzijn

Elektro Groeneweg voldoet met de SCL-certificering aan de eisen in veel aanbestedingen. Per 1 januari 2022 nemen opdrachtgevers die de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) hebben ondertekend, veiligheidsbewustzijn als verplichting op in aanbestedingen of contracten. Men noemt deze gezamenlijke afspraak: Veiligheid in Aanbesteding (ViA). Zo kunnen we het veiligheidsbewustzijn in de gehele keten verhogen. Elektro Groeneweg werkt hieraan graag mee!

VCA-gecertificeerd

Elektro Groeneweg heeft ook een VCA-certificering. VCA is al meer dan 25 jaar dé standaard in veilig, gezond en duurzaam werken. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Elektro Groeneweg werkt met een VGM beheersysteem dat voldoet aan de ARBO-regels op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Daarmee hebben opdrachtgevers de garantie dat hun uitbestede werkzaamheden gebeuren onder veilige, gezonde en milieuvriendelijke omstandigheden. Wij spannen ons hier sowieso voor in, maar met de certificering tonen we ook aan dat we het VGM beheersysteem op orde hebben. Denk hierbij aan gebruik van de juiste beschermmiddelen, een veilige werkomgeving en goedgekeurd risicovol materieel. Elektro Groeneweg heeft jaarlijks controle of we nog aan de certificeringeisen voldoet. Ook volgen onze vakmensen de VCA-cursus. Een prettig idee!

010-2866590
info@egsecuris.nl