Veilig werken

Veilig werken

Veiligheid – we werken veilig of we werken niet!

Bij Elektro Groeneweg en EG Securis hebben we het motto ‘we werken veilig of we werken niet’. We zijn gecertificeerd volgens de Safety Culture Ladder. Daarmee geven we aan veiligheid serieus te nemen: voor onze klanten, voor onze collega’s en voor de maatschappij.

Veilig werken kent veel aspecten. Veilig gedrag is daarin essentieel. We investeren in ‘het iedere dag weer beter doen’. Dit geeft stabiliteit naar de toekomst, zowel voor onze klanten als voor onze vakmensen. Maar denk ook aan veiligheid op milieugebied. Bij Elektro Groeneweg nemen we verantwoording voor mens en milieu: we sluiten geen compromissen op het gebied van veiligheid. We zijn persoonlijk verantwoordelijk voor onze eigen veiligheid en samen verantwoordelijk voor elkaars veiligheid. We behandelen onze omgeving en het milieu met respect.

Goedgekeurde beschermingsmiddelen

Bij Elektro Groeneweg en EG Securis werken we met veilige en goedgekeurde beschermingsmiddelen, machines en gereedschappen, en een up-to-date wagenpark dat beter is voor het milieu. Daarnaast vinden we goed organiseren van veiligheid en veilig gedrag belangrijk. We houden toolboxmeetings, hebben duidelijke werkinstructies voor onze elektromonteurs en geven heldere voorlichting aan nieuwe medewerkers.

Cultuur van veilig werken

Een cultuur van veilig werken start je niet op maandagmiddag om drie uur. Veiligheidsbewustzijn vraagt continue aandacht. In de RI&E staan de belangrijkste risico’s en de maatregelen om risico’s terug te dringen. Bij Elektro Groeneweg zorgen we voor een update van onze RI&E als zaken binnen onze organisatie veranderen, die zorgen dat de risico’s veranderen. Denk aan een verhuizing, aanschaf van nieuwe machines of een wijziging in ons werkproces. Ook COVID-19 heeft gezorgd voor nieuwe wetgeving, die zaken voorschrijft op het gebied van hygiënische voorzieningen, voorlichting aan medewerkers en bestrijding van SARS-CoV-2 op onze werklocaties. We passen onze RI&E dan aan, zodat deze weer aansluit bij de praktijk.

Keuring van machines en gereedschappen

Het juiste gebruik en regelmatig onderhoud en keuring van machines – vaak verplicht – verhogen uiteraard ook de veiligheid. Dat houden wij als erkend elektrotechnisch bedrijf scherp in de gaten. Onze afdeling HRM is scherp op veiligheid als het gaat om gezondheid van onze werknemers. Denk aan personeelsontwikkeling en ziekteverzuimbegeleiding. Overal waar het gaat om veiligheid, vinden we bij Elektro Groeneweg dat we samen verantwoordelijk zijn: wij als werkgever, onze werknemers en ook onze opdrachtgevers. Samen sta je sterk als het gaat om veiligheid.

Erkend elektrotechnisch bedrijf

Wij werken met elektrotechnische, brandmeld- en inbraakvoorzieningen, waarvoor vele eisen gelden. Elektro Groeneweg is specialist in elektrotechnische totaaloplossingen en helpt klanten met veiligheid en beveiliging. We verzorgen bijvoorbeeld veelvuldig  NEN 3140-keuringen. Dit gaat om veilige werkzaamheden nabij, aan of met elektrische installaties. Ook checken wij of de brandmeldinstallatie voldoet aan de eisen van CCV. Dit staat voor Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Hier gaat het om NEN 2535 voor brand- en NEN 2575 voor ontruimingsinstallaties. Daarna onderwerpen we het inbraaksysteem aan een inspectie. Die moet voldoen aan de CCV richtlijnen voor inbraakbeveiliging. Een mooi voorbeeld is ons project bij CVO Rotterdam.

Elektro Groeneweg werkt dagelijks met elektrotechniek. We weten dus als geen ander dat veilig werken levens redt. Onze teams hebben betrouwbare, professionele experts. Zij werken vanuit onze kernwaarde: we werken veilig of we werken niet.

Remote installatiebeheer en het nieuwe BBL
  • Remote installatiebeheer en het nieuwe BBL
Safety Culture Ladder: veilig gedrag stimuleren
  • Safety Culture Ladder: veilig gedrag stimuleren
Certificering voor inbraak- en brandmeldinstallaties
  • Certificering voor inbraak- en brandmeldinstallaties
010-2866590
info@egsecuris.nl